YouTube virallinen artistikanava (Official Artist Channel)

YouTube on musiikki- ja videopalveluna poikkeuksellinen verrattuna esimerkiksi Spotifyyn. Palveluiden käyttäjinä olemme tottuneet katsomaan YouTubesta videoita ja Spotifyn kautta nautimme musiikista. Molemmat palvelut ovat kuitenkin ottaneet askelia lähemmäs toisiaan. Spotify tarjoaa mausteena puhelimen näytölle lyhyen videon, jonka voit artistina lisätä itse kappaleesi taustalle Spotify for artist -palvelun kautta. YouTubestakaan ei enää katsota pelkkiä videoita, joten siksi oman musiikin digitaalinen julkaiseminen kannattaa suunnata myös tähän palveluun.

Artistina voit julkaista materiaalia YouTubeen myös itse. Sinun kannattaakin luoda artistinimelläsi YouTubeen oma kanava, jonne voit julkaista videonpätkiä esimerkiksi keikoilta, treeneistä tai omia musiikki/lyriikkavideoita.

Jos olet julkaissut musiikkiasi virallista reittiä pitkin, esimerkiksi Musakonttorin kautta, YouTube luo oman kanavasi lisäksi artistinimellesi uuden itsenäisen artistikanavan, joka näkyy aihekanavana (Topic Channel).  Tätä kanavaa et pääse muokkaamaan, vaan sinne ilmestyvät vain viralliset musiikkikappaleesi.

Oma artistikanavasi ja virallinen aihekanava voidaan yhdistää yhdeksi viralliseksi artistikanavaksi (Official Artist Channel). Tuolloin sekä virallinen, että itse julkaisemasi materiaali kootaan yhdelle artistikanavalle, jota pääset itse hallinnoimaan. Vaatimuksena on vähintään yksi virallisen jakelijan kautta toteutettu musiikkijulkaisu, joka voi olla esimerkiksi single tai pitkäsoitto. Tämän lisäksi sinulla täytyy olla omalla artistikanavallasi vähintään yksi musiikkivideo, joka on tehty virallisesta musiikkijulkaisustasi. Musiikkivideoksi ei lueta lyriikkavideota tai liikkumatonta kuvaa.

Voimme muuttaa sinunkin YouTube tilisi viralliseksi artistikanavaksi, jos olet julkaissut musiikkia Musakonttorin kautta. Kun YouTuben asettamat ehdot täyttyvät, laita meille muutospyyntö tulemaan sähköpostilla osoitteeseen posti@musakonttori.fi. Liitä viestiin linkit molempiin YouTube artistiprofiileihin sekä musiikkivideoosi. Kanavien yhdistäminen kestää normaalisti n. 2-4 viikkoa pyynnöstä.

Toimenpiteen hinta on 20€.

Yksi kommentti artikkeliin ”YouTube virallinen artistikanava (Official Artist Channel)

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.