Miten suosittua musiikkini on? Voinko saada merkittäviä tuloja suoratoistopalveluista? Kannattaako minun maksaa vuosimaksua? Olitpa musiikin harrastaja tai ammattilainen, nämä asiat ovat varsin kiinnostavia ja tarpeellisia tietää. Suoratoistopalvelujen kautta saatu ansainta perustuu musiikkisi suosioon. 1000 kuuntelua tuottaa keskimäärin 2-4 euroa. Yhden kuuntelukerran tuotto ei ole vakio, vaan siihen vaikuttavat jokaisen musiikkipalvelun omat tariffit. Esimerkiksi Spotifyn ilmaisen tilin kautta yhden kuuntelun tuotto on huomattavasti pienempi verrattuna maksulliseen premium palveluun.

Musakonttorin vuosimaksuton palvelu on helppo ja riskitön vaihtoehto. Vaikka se ei sisällä raportointia tai rojaltien maksua, voit seurata suosiosi kehittymistä esimerkiksi Spotify artistiprofiilistasi. Jos musiikkisi suosio kasvaa yllättäen, ansaitset rojaltit kuluvalta kalenterivuodelta takautuvasti tilaamalla vuosimaksullisen raportointi ja rojaltipalvelumme ennen vuoden vaihdetta.

Raportointi ja rojalti lisäpalvelulla saat kerran vuodessa kattavan ja luotettavan soittomäärä- ja rojaltiraportin kaikesta musiikistasi, jotka olet Musakonttorin kautta julkaissut. Musiikkisi striimituotot maksamme sinulle täysimääräisenä kerran kalenterivuodessa, Musakonttorin saamien tilitysten perusteella. Pienin tilitettävä summa on 20€. Yksityishenkilöille maksamme tuotot kevytyrittäjäpalvelun välityksellä ja yrityksille laskua vastaan. Vuosimaksullisen lisäpalvelun voit vaihtaa maksuttomaan peruspalveluun milloin tahansa. Raportointi ja rojalti lisäpalvelu on artistikohtainen ja sen hinta on 20€/kalenterivuosi.

Spotify raportit

Spotify for Artist palvelun kautta voit seurata musiikkisi suosiota Spotifyssä lähes reaaliajassa. Hanki tunnukset ja kirjaudu palveluun osoitteessa https://artists.spotify.com

Musakonttorin raportit

Raportti tuotetaan sinulle kalenterivuosittain seuraavan maaliskuun aikana, jotta kaikki striimattu musiikki ehtii mukaan raportille kaikista musiikkipalveluista.

Rojaltit

Raportista näet kaikkien musiikkipalveluiden kautta ansaitsemasi tuotot. Mikäli tuottosi ylittävät 20€, lähetämme sinulle ohjeet rojaltien laskuttamiseksi. Rojaltit tulee lunastaa kuluvan kalenterivuoden aikana.