Spotify masterointi ja äänitteen korjaaminen

Masterointi on valmiiksi miksatun musiikin viimeistelyä julkaisukuntoon. Lopputuloksena saadaan tuote, joka täyttää musiikin jakelukanavien tekniset vaatimukset ja kuulostaa hyvälle eri laitteista kuunneltuna. Kun biisi on hyvin masteroitu, kuuntelija saa siitä irti parhaan fiiliksen ja päätyy ehkä kuuntelemaan musiikkiasi yhä uudestaan.

Vaikka sinulla on masteroitu kappale, se harvoin on suoraan yhteensopiva Spotifyn ja muiden musiikkipalvelujen kanssa. Tämä johtuu siitä, että lähes poikkeuksetta masteroinnit tehdään Cd-levyn dynamiikka-arvoilla. Näissä tilanteissa Spotify laskee automaattisesti kappaleesi äänenvoimakkuutta säröytymisen estämiseksi ja musiikkisi kuuluu Spotifystä hieman hiljempaa muihin artisteihin verrattuna. Siksi on tärkeää, että valmiiksi masteroitu kappale optimoidaan Spotifyyn sopivaksi ennen julkaisemista.

Joskus äänite saattaa kaivata yksityiskohtaisia korjauksia. Esimerkiksi lauluosuuksien voimakkuuksissa voi olla vaihtelua tai yksittäinen rummun isku kuuluu liian lujaa. Nykytekniikalla isotkin muokkaukset valmiiseen äänitteeseen ovat mahdollisia. Monelle on yllätys, että valmiista kappaleesta voidaan esimerkiksi laulua, rumpuja ja bassokitaraa vaimentaa tai niiden tasoa nostettua. On jopa mahdollista saada valmiilta äänitteeltä laulu kokonaan poistettua tai poimia se kokonaan toiseen äänitteeseen käytettäväksi. Vinyylilevyn ratisevia ääniä tai laitteista johtuvia sähköverkon hurinoita voidaan poistaa tai vaimentaa. Vanhasta autotalliäänitteestä on siis hyvinkin mahdollista saada aikaiseksi ihan kelvollista kuunneltavaa. Tuolloin kysymyksessä ei ole enää masterointi, vaan äänitteen korjaus tai restaurointityö.

Musakonttorin työkaluilla ja osaamisella saamme äänitteesi kuntoon, jos kaipaat siihen muutoksia jälkikäteen. Sinun ei tarvitse tarkalleen tietää mikä äänitteessä on vikana. Jos siinä on mielestäsi parantamisen varaa, eikä se täysin miellytä sinun korvaasi, niin lähetä se meille muokattavaksi. Kerro meille omin sanoin mikä äänitteessä häiritsee, niin me vastaamme mitä sille voi tehdä.

Tilauksen voit tehdä julkaisun yhteydessä tai tilata työn ilman julkaisua.

 

Asiakkaidemme kokemuksia:

” Siis tuohon biisiin tuli aivan mielettömästi lisäpotkua teidän masteroinnista. Aivan mahtavaa!”

”Nyt kyllä huomaa, että biisi on ammattilaisen käsissä, kun vertaa aikaisempaan tuotantoon. Aivan täydellinen ero. Soundaa selkeästi. Varmasti jatketaan masterointien parissa yhteistyötä teidän kanssa. Toiminta on nopeaa ja laadukasta.”

” Hyvin jytisi👍, yllättävän paljon näköjään saa masteroinnilla aikaan”

”Täytyy sanoo et kyllä tuo sun master kuulostaa ihan hemmetin paljon paremmalta kun toi alkuperänen joka oli hieman tukkoinen ja tosiaan tasapaksu. Nyt siinä on jotain kansainvälisiä aineksia mukana”

Vau, onnistunut loppusilaus! Nyt se kuulostaa valmiilta, kiitos.”

” Tulipas selkeämmät noista. Yllättävän paljon saa masteroinnilla aikaan.”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.