Yleensä musiikkia voi julkaista suoratoistopalveluihin vain musiikin digitaaliseen jakeluun ja julkaisemiseen erikoistuneet yhtiöt. Youtube ja Soundcloud palveluihin sen sijaan voit julkaista musiikkiasi myös itse. Oman musiikin osalta on silti hyödyllistä kääntyä virallisen julkaisijan puoleen.

Yksi syy on tekijänoikeuskorvaukset. Jotta saisit musiikkisi käytöstä rojalteja, musiikkisi täytyy pystyä tunnistamaan. Musiikkisi voidaan tunnistaa vain silloin, kun tunnistetiedot tulevat virallisen julkaisijan kautta. Kun julkaiset Musakonttorin kautta, sekä Youtube että Soundcloud valvovat musiikkisi luvallista käyttöä omissa palveluissaan.

Youtube valvoo tekijänoikeuksia video Content ID järjestelmällä, josta lyhyt video alla

Tämä sisällönvalvonta saattaa tulla sinulle yllätyksenä, jos olet julkaissut saman kappaleen sekä itse että virallisen jakelijan kautta. Virallinen musiikkisi julkaistaan uudella artistikanavallasi ja sinun henkilökohtaiselle kanavallesi lähetetään ilmoitus, mikä taho on vahvistanut kyseisen kappaleen tekijänoikeudet. Musakonttorin ilmoittamat tekijänoikeustiedot välittää Youtubelle ja Soundcloudille jakelukumppanimme The Orchard.

Tällaisessa tilanteessa Soundcloud ilmoittaa poistavansa kyseisen kappaleen myös henkilökohtaiselta kanavaltasi, mikäli et voi vahvistaa olevasi oikeudenomistaja. Musakonttorin kautta saat muutettua oman Soundcloud kanavasi hyväksyttyjen joukkoon. Youtube toimii samassa tilanteessa sujuvammin ohjaamalla rojaltit virallista reittiä pitkin musiikin oikeuksien omistajille ja ilmoittaa sinulle muutoksesta. Mitään ylimääräisiä toimenpiteitä tarvitse tehdä.

Tästä ei siis tarvitse olla huolissaan. Näin varmistetaan, että tekijänoikeuskorvaukset tilitetään oikein kaikissa tilanteissa. Jos musiikkiasi julkaistaan ilman lupaasi, sinä saat musiikin käytöstä aina korvauksen virallista reittiä pitkin. Tämä koskee myös sinun omalla kanavallasi julkaistua musiikkia. Voit hyvillä mielin siis jatkaa musiikkisi julkaisemista omalla Youtube ja Soundcloud kanavallasi. Voit myös tilauksen yhteydessä ilmoittaa, jos et halua julkaista kappaleitasi Musakonttorin kautta näihin palveluihin.

Kun julkaiset musiikkisi Musakonttorin kautta, saat myös muita etuja. Ensimmäisen julkaisusi yhteydessä sinulle avautuu Youtubeen artistin oma aihekanava (Topic channel), jossa näkyy kaikki artistinimelläsi julkaistut musiikit ja musiikkivideot. Mikäli päätät julkaista myös musiikkivideosi Musakonttorin kautta, sinulla on mahdollisuus päivittää Youtuben aihekanava viralliseksi artistikanavaksi (Official Artist Channel). Samalla musiikkivideosi julkaistaan myös muilla videoalustoilla, esimerkkinä Vevo (Youtube musikkivideokanava), Apple, Tidal, Amazon ja Facebook.