Blog

Oho, eihän se nyt näin mee!

Elämässä tulee hetkiä, kun huomaa ettei asiat menneetkään niinkuin suunniteltiin. Toinen ei ole aina paikalla kun tarvitaan, eikä vasara osu aina naulan kantaan. Silloin olisi hyvä, jos voisi yrittää uudelleen, sillä aina voi yrittää uudelleen. 

Varsinkin parisuhteessa pitäisi muistaa luottaa siihen, että aina voi onnistua kun yrittää uudelleen.

Tenho Olavin tänään 14.2 julkaistu single ”Eikun” soi tutulla vahvalla, samettisella tyylillä. Kappale syntyi hotellihuoneessa Gran Canarialla Akustisen kitaran avustuksella ja se sai ylleen singer/songwriter- tyylisen pelkistetyn sovituksen. Artisti on itse tuottanut, säveltänyt, sovittanut  ja puoliksi soittanut tämän kappaleen, jonka on  sanoittanut Terhi Ekebom. Kappaleen on äänittänyt/miksannut Jussi Kaloinen ja jakelijana/masteroijana toimii Musakonttori.

Tenho Olavi oli mukana The Voice of Finlandin 6:lla kaudella vuonna 2017. Maaliskuusta 2018 lähtien artisti on julkaissut tasaiseen tahtiin 4 upeaa singleä.  

Rautalehto osuu Rockhermoon

Kadotettuna on artisti Rautalehdon ensimmäinen ja vielä punaraudan hehkuinen, juuri uunista ulos tullut soolojulkaisu. Synkästä soundista ja melankoolisuudestaan huolimatta Rautalehto tuo takaisin raikkaan tuulahduksen 90-luvun puolivälin rujon kuuloisesta musiikkiscenestä. 

Musiikki on jokseenkin määrittelemätöntä alternative rock musiikkia, jossa on aavistus post-grungea ja metallia.

Rautalehto kuuluu myös Suomalaisen Ruuhka yhtyeen kokoonpanoon, jossa toimii säveltävänä muusikkona ja vokalistina.

Bilebändi Remastered Jyväskylästä

Remastered bilebändi on keikkaillut jo useiden vuosien ajan hääjuhlissa, yritystapahtumissa ja ravintoloissa. Hääbändinä Remastered tunnetaan varsinkin Jyväskylässä. Suurin osa keikkatilauksista on löytänyt perille puskaradion välityksellä. Juhlissa bändiin ihastuneet vieraat ottavat usein myöhemmin yhteyttä saadakseen saman tunnelman omiin juhliinsa.

Remastered on juuri julkaissut uudet nettisivunsa osoitteessa www.remastered.fi. Tämän lisäksi uusi Youtube kanava tulee tarjoilemaan vanhoja ja uusia keikkataltiointeja. Ensimmäsenä julkaistu keikkataltiointi vuodelta 2017 sai heti huomiota sanomalehti Keskisuomalaisen verkkojulkaisussa otsikolla ”Bilebändi teki kunniaa Kirkan yli 50 vuotta vanhalle klassikkobiisille”. Videon editoinnin ja äänityön toteutti Musakonttori.

Remastered äänittää parhaillaan Musakonttorin studiolla parhaita cover kappaleitaan, joita tullaan julkaisemaan Spotifyyn kuluvan vuoden aikana.

Luova ja rohkea Katri O

Tänään julkaistu Katri O:n uunituore sinkku ”Don´t Love Me” ansaitsee erityistä huomiota. Se on teos, johon on ladattu tunnetta ja toteutettu hyvällä tyylillä sekä laadulla.

Katri O kertoo, että hänen tapansa tehdä musiikkia on hyvin kokeellista ja intuitiivista. ”Se että hallitsen instrumenttini hyvin, oli se sitten kitara, looper-pedaali tai lauluääni, antaa luovuudelle yhä laajemmat mahdollisuudet leikkiin. Käytän siis tekniseen harjoitteluun paljon aikaa ja motivaatio löytyy tavoitteessa löytää yhä inspiroivimpia ja luovempia tapoja tehdä biisejä”.

Miten oma tunnistettava tyyli löytyy ja kehittyy? Katri O kertoo käyttävänsä luovuutta myös teknisen taidon harjoittelemisessa ”En ole mikään opaskirjojen orjallinen noudattaja, saati lukija, joten erehdyksen ja kokeilun kautta mennään. Luulen että oma tyyli muokkautuu sitä varmemmin, mitä rohkeammin uskaltaa rikkoa rajoja ja sääntöjä. Hyvän maun rajat, missä ne sitten kulkevatkin, jäävät yleensä yleisön päätettäväksi. Luovuus ja rohkeus ovat taiteellisen ilmaisuni lähtökohdat. ”.  

Sanojen ja sävelten yhdistäminen teokseksi on Katri O:lle terapiaa. ”Sanoitukset ovat minulle itseterapoinnin ja itsetutkiskelun keino. Joskus sanat kirjoittuvat kuin itsestään ja jälkeenpäin niitä tarkastellessa voi taas oppia jotain uutta itsestään, Katri O kertoo ja jatkaa. ”Kirjoitan usein auki tulevaisuuden pelkoja tai toiveita. Esimerkiksi biisi Don´t Love Me on minulle erittäin henkilökohtainen ja siinä pureudutaan mm. parisuhteen haasteisiin. Biisiä kirjoittaessa voin surutta tunteilla rajattomasti vailla realismia. Se tekee hyvää!”

Like Lullaby ihastuttaa

Tyylien kirjoa ja vahvaa seiskari-soundia 

Laura Sippola tunnetaan suomenkielisenä laulunkirjoittajana. Like Lullaby tekee tähän mielenkiintoisen poikkeuksen. Levy on ehjä ja valloittava englanninkielinen kokonaisuus. Pianovetoinen julkaisu sisältää toinen toistaan kutkuttavampia folk- ja pop-kappaleita. Tulos onkin yllätyksellinen ja tasapainoinen. Varianssia löytyy aina rytmin ydinlähteestä ammentavasta Sax’n Joe -ilottelusta shufflevetoiseen Voice Mailiin. 

Laura Sippolan ja Tuki-yhtyeen (Peter Engberg, Tuure Koski ja Kepa Kettunen) kombinaatio soi juuri niin saumattomasti kuin pitkään yhdessä soittaneen kvartetin voi kuvitella soivan. Muusikoiden suvereenisuus ja ilmaisuvoima tarjoilee huikeita kuuntelukokemuksia. 

Laura Sippola on alalla pitkään toiminut tekijä. Omaehtoista uraa luonut pianisti-laulaja-lauluntekijä on onnistunut säilyttämään tunnistettavan äänen ja samanaikaisesti kouluttautumaan musiikin tohtoriksi ja alansa pedagogiksi. Seitsemän levyä julkaissut Sippola on laulunkirjoituksen kursseillaan auttanut jo toistasataa lauluntekijää. 

Like Lullaby julkaistiin 2013. Julkaisua seurasi videokonserttien sarja, jossa kappaleita kuvitti elokuvataiteilija Pauliina Punkin visuaalit. Osa näistä videokonserttivisuaaleista löytyy Youtubesta.  

https://youtu.be/HY-_fB1TPEc Special Like You

https://youtu.be/j6b-_sSWZTo Good Girl 

Sittemmin Sippola sai takaisin albuminsa masteroikeudet ja teki levyn uudelleenjulkaisun yhteistyössä Musakonttorin kanssa syksyllä 2019. Teos on nyt kuunneltavissa kaikissa tunnetuimmissa suoratoistopalveluissa, kuten esimerkiksi Spotifyssä

”Usein Joni Mitchelliin verratun Laura Sippolan viides albumi ja ensimmäinen englanninkielinen pitkäsoitto Like Lullaby tarjoaa miellyttäviä kuunteluelämyksiä voimakkaan akustishenkisellä ilmaisulla.” Akseli Hiltunen, Rumba

”Like Lullaby on pianovetoisuudessaan yllättävästikin tunnelmasta toiseen siirtyvä laulukokoelma, jolla Sippola muusikkous ei jätä mitään arvailujen varaan.” Pertti Ojala, Soundi

”Taiteilijan viides pitkäsoitto on valloittavan kypsä teos, jonka tasapainoiset piirteet liikehtivät pohdiskelusta kelmeään ilakointiin.” Juha Seitz, Ilkka

”Och ibland känns hon faktiskt som något av en kvinnlig syskonsjäl till en annan inhems musikmångsysslare, Dave Lindholm.” Henrik Jansson, Åbo Underrättelser

Mieloin räppää tunteella

Mieloin on 30-vuotias hiphop-muusikko/tuottaja Kouvolasta. Musiikkia on syntynyt vuodesta 2003 saakka ja nyt päämääränä on aloittaa musiikkiuran läpimurtoa uuden julkaisun myötä. Tuore Täyskäännös-niminen sinkku julkaistiin elokuussa Spotifyssä ja kymmenissä muissa suoratoistopalveluissa.

Mieloin kertoo, että Biisi syntyi vaikeassa elämänvaiheessa yhden päivän aikana. Tuolloin kaikki tärkeä tuntui katoavan ympäriltä. Kappale sisältää omakohtaisia kokemuksia lähipiirin kokemuksilla höystettynä.

”Vaikka kuinka välittää toisesta, niin yleensä tulee aivan liian vähän kerrottua omista tunteistaan, ennen kuin on liian myöhäistä”.

Kappale kietoutuu tämän aihepiirin ympärille, kun kaikki on jo poissa.